За хубавите ябълки и прасетата

Здравейте! Наскоро за втори път ми се случи, мой познат от мъжки пол да сподели с мен, че мъжете (или поне преобладаващата част от тях) ги било страх да заговарят "момичета като мен". Всъщност човекът ми правеше комплимент, че съм хубава и умна, което обаче притеснявало "нормалните" (по думите му) мъже и затова хубавите ябълки накрая ги ядели прасетата.
Пиша тази изповед не по повод на странния комплимент, а защото се замислих върху тази работа с прасетата и ябълките и взаимоотношенията ми с другия пол като цяло.
На 23 години съм и към момента съм имала две по-сериозни връзки (имам предвид такива, продължили по няколко години). И при двете нещата се развиха горе-долу по сходен начин. В началото на връзката момчето е мило, скромно, прави ми комплименти, "сваля ми звездите". В даден момент обаче взаимоотношенията ни се задълбочават. И момчето не само, че престава да казва каквото и да било хубаво нещо по мой адрес, ами започва да се самоизтъква на моя фон, да ме "смачква". Знам, че звучи странно, но явно предизвиквам това по някакъв начин у мъжете, защото и с двамата ми по-дълготрайни приятели се получи така. И уж между другото правят изказвания в дух "аз колко съм готин, а ти за нищо не ставаш" (или поне така ги възприемам). Самата аз, смея да твърдя, винаги съм се отнасяла с уважение към тях и никога не съм парадирала с физическо или интелектуално превъзходство или пък с някакви други качества.
Давам този пример, защото се замислих, че ако в този случай съм била "хубавата ябълка", то по някакъв начин съм превърнала иначе не лошите момчета в "прасета". Винаги съм си избирала партньорите по това да са интелигентни и скромни момчета, а накрая се оказва, че по време на общуването с мен някак се озлобяват и въпреки че уж твърдят, че ме обичат, с цялостното си поведение гледат да ме комплексират, докато аз в същото време се старая да се отнасям към тях с уважение и да ги карам да се чувстват добре, което пък явно е било напълно погрешен подход.
Както и да е, не това е, от което искам да ви се жалвам. В последно време бих казала, че и аз съм по-скоро от "прасетата", отколкото от "ябълките". От няколко месеца се виждам с едно момче от дъжд на вятър, в неизяснени отношения сме, но по-скоро просто правим секс, отколкото да имаме някаква връзка. Вчера ми звъни, казва ми, че не сме се виждали от седмица и аз с ужас за себе си установих, че през тази седмица изобщо не съм се и сещала за него и неговото съществуване, да не говорим да се загрижа, че не сме се били чували и виждали. И изведнъж ми стана много тъжно. Осъзнах, че се намирам в някаква гадна емоционална дупка, че за последната година не съм влагала никакви чувства в интимния си живот - пълна апатия. Не бих казала, че неуспешните връзки, за които ви разказах по-горе, са ме довели до това състояние - тях отдавна съм ги надживяла. Няма някаква обективна причина да съм в това състояние.
Още по-тъпото е, че някак съм се изолирала от всички хора, изключая семейството ми. Ходя на работа, общувам с някакви хора повърхностно, разменяме си усмивки, прибирам се вечер и нямам желание да чуя или видя когото и да било. Приятелският ми кръг в един момент се оказа изцяло по двойки, а на двойките, знаете, трети хора не им трябват, така че не са се загрижили, а и на дали подозират за моята самоизолация. А и сигурно отстрани изглеждам на хората като щастлив човек, който няма от какво да се оплаква, а напротив - живот си живее. Да, ама не.
Има още много тъпотии, които ми се въртят в главата по повод на емоционалната ми криза, но изповедта стана безкрайно дълга, затова приключвам с това, че ако има някаква вселенска справедливост, каквото съм "прасе" сега, трябва най-после да ми попадне някоя "хубава ябълка"...

Коментари

| 02/07/2012 - 10:47 #23915

Наистина си прекрасен, човек! Държанието на мъжете е много объркано на моменти, но отношението към теб в развитието на връзката ти с тези двата индивида е неприемливо! Една жена трябва се възприема от началото до края каквато е! Така че е наистина глупаво да ти се мазнят в началото и след това да се държат с теб като с отпадък, а съм сигурен (след написаното), че не си такъв.
Но пък го има и това поведение, което бива насаждано от повечето жени, (то наистина е много глупаво, но го има) . Ако прекалено много добре се държиш с нея, тя те отхвърля като не стойностен мъжкар. Аз не обичам това или поне такава жена не заслужава вниманието ми! Наистина са малко жените като теб ВЕЧЕ. Но все пак си мисля, че жените в повечето случаи си падате по лошите момчета повече, от колкото в кавалерите.
Наистина се надявам да няма тази частица и в теб!
Много ми се иска да си попишем повече, но ......
(все пак: https://www.facebook.com/peter.toshev)
С дълбоко уважение: г-н Тошев

| 30/06/2012 - 17:33 #23872

Твоята изповед ме провокира да се "изходя" по въпроса- честито! Това рядко се случва. Заслужаваш моите адмираций и по друг параграф- изказ и правопис. Повечето хора на твоите години (аз съм ти батко) дори не знаят какво значи втората дума.
Та по темата... Знаеш ли, като прочетох писанието ти за миг те асоциирах с моята любов; за миг ми се стори, че чета нещо, написано от нея. Тя е изключително красива, от нея лъха еротика и флирт, контактна и обаятелна е и същевременно е страхотно умен и находчив човек и професионалист; човек, който е наясно с това какво Е. Не, не си мисли, че редя суперлативи, само 'щото сме лудо влюбени. Ние сме заедно вече 11 години (да, единадесет) и спокойно мога да говоря за това какво е тя, защото я обичам безумно, НО с отворени очи, както се казваше в една модерна до неотдавна книжка. Та имайки такъв човек до себе си и тя, имайки мен, ще ти кажа нещо:
ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАШ ЕМОЦИОНАЛНО ПЪЛНОЦЕНЕН(НА) В ЕДНА ВРЪЗКА, ТРЯБВА ЧОВЕКЪТ ДО ТЕБ ДА ТИ Е ПОДОБЕН.
Само така той ще може да те накара да проявиш виско красиво и позитивно в себе си, без да те потиска и ограничава. Това важи и за жената, и за мъжа във връзката, мисля аз. Зарежи глупостите за това, че противоположностите се привличали! Дрън-дрън. Сърцето (разбирай онази част от мозъка и съзнанието ни, която ни кара да изпитваме взаимност, любов и емоционална близост) не разбира от физика, а пó скоро от химия: "подобни се разтварят в подобни" (спомняш се, надядам се, това просто правило от досадните часове по химия). С думи прости: няма как да се почувстваш емоционлно удовлетворена, ако до теб застават комплексари, макар и "интелигентни" (а те често са се лустросали и изглеждат именно такива), които с времето задължително започват да избиват комплексите си на твой гръб. И какво става? Ти започваш да се питаш аз ли съм "прасето" в цялата история и сама да се комплексираш, и изолираш, и т.н. Спри се, момиче! Не подлагай себе си на съмнение, само защото някой от многото "нормални и умни" и "скромни" момчета е имал възможността да се изчетка на твой гръб. Аз съм мъж и като такъв ще ти кажа, че сред мъжката част от обществото, особено сред умните и успяващите (да, в такива среди съм и мога да говоря спокойно) е пълно с прикрити комплексари. А една красива, привличаща мъжкото внимание и УМНА (подчертавам съчетанието) жена няма как да е с комплексар, та било и много умен и начетен. Да зарежем тия глупости! А скромността, по мое мнение, отдавна не е качество, което трябва да се цени като първостепенно, ако изобщо трябва да се цени. В БГ-то има доста странно схващане за скромността, но това е друга тема. Мен лично винаги ме е било страх от скромните жени и хора. С тях е далеч по-трудно да се контактува и създава какъвто и да е тип взаимоотношение; те са като тихата вода.
И ти така. Явно знаеш добре цената си, което е прекрасно. Тогава потърси нещо себеподобно. Не ми звучиш на скромно девойче. Тогава 'що ги избираш скромни?!

| 30/06/2012 - 13:10 #23860

Не знам за вас хора, но някой замислял ли се е как се отразява на психиката ви сменянето на връзки и гаджета да кажем от 16 до 26? Как почват оплакванията след N на брой връзки и как мъжете/жените не ставали вече... Моето мнение е, че за връзка се искат 2ма и не просто като цифра а сериозно да се работи по темата. Поздрави М 26

| 28/06/2012 - 21:53 #23788

Мисля, че не си "прасе" само защото спиш с някакъв случаен. Нито дори защото така се мислиш ти. Няма значение за какъв се мислиш, защото може да е коренно различно от това, което си реално ... Преди малко гледах в магазина една доста яка мадама с хубаво тяло и гаджето - истинска свиня: грамадно шкембе и гъс, черен. Отвратих се. Но тя е с него.

| 28/06/2012 - 18:10 #23779

Хей! Привет :)

Ще кажа някои неща, а дали ще им обърнеш внимание или не... от теб зависи.
1) Търси си приятели, отгледани в здрави, нормални семейства, по възможност над 26 години. Това май е долната граница, под която не трябва да падаш. Причини много, но основната е, че тогава хората обръщаха повече внимание на отглеждането на децата си и по-малко за глупости;
2) Не се комплексирай. Бъди отворена и лъчезарна, с искри в очите. Гледай позитивно на света. Общувай повече -- на спирките, в магазина, навсякъде. Никога не знаеш на какви хора ще попаднеш.
3) Не чакай да дойде Манчо с бухалката, да те халоса и да ти завърти главата от любов. Чакат се само цикадите, на всеки 15-20 години да излязат от земята. Всичко друго трябва да си вземеш сама, за да не ти го вземат другите.
4) Не се комплексирай. Бъди отворена и лъчезарна, с искри в очите. Гледай позитивно на света. Общувай повече -- на спирките, в магазина, навсякъде. Никога не знаеш на какви хора ще попаднеш.
5) Не се комплексирай. Бъди отворена и лъчезарна, с искри в очите. Гледай позитивно на света. Общувай повече -- на спирките, в магазина, навсякъде. Никога не знаеш на какви хора ще попаднеш.

Май това е. Всичко друго са или прекалено общи, или прекалено конкретни приказки.

Дядо ти Йоцо, дето гледа

| 28/06/2012 - 12:56 #23768

Аз много искам да си намеря стойностно момиче като теб. Но за мен е важно да имаш хубаво тяло. Ценя секси, сочно дупе, изваяни крака, не дебели, нито много слаби. Хубави едри гърди са плюс, но знам, че малко жени имат, така че не се надявам. Харесвам гаджета с бяла кожа, не знам тъмният тен не ми харесва чак толкова.

| 29/06/2012 - 23:25 #23853

кавал

| 04/07/2012 - 16:32 #24018

кашкавал

| 28/06/2012 - 09:00 #23760

Позната история, но пък аз забелязах, че в Бг простащината е много на почит. Не се ценят толкова уважението и вниманието, проявено към партньора. Колкото по-гадно се държа с мъжете, толкова повече ми търчат след гъза... В началото и аз пробвах с милото отношение - да ама не... Стигнах до гнусния извод, че тук повечето хора са на много ниско ниво на развитие - трябва да ги мачкаш и да им показваш, че не ти пука особено за тях, за да те уважават... така че и аз съм станала "прасе". А как да бъдеш овца сред вълци?!

| 30/06/2012 - 13:05 #23857

Поздравления само като чета и дори не искам да си помисля до къде сте го докарали... М 26

| 28/06/2012 - 06:59 #23759

Здравей,
пишеш отлично, поздравления! Чудя се, защо ли хората, който най-много биха си паснали се разминават по улиците и така и не се случва някаква "случайност", която да ги срещне...
Пожелавам ти да срещнеш близък по душа човек и да си щастлива с него.
М 27

| 28/06/2012 - 01:58 #23758

:) Толкова много правилно и увлекателно написани изречения.
"Ммм-да ..Сигурно от най горните клони на дървото ".
Направо да ти поиска човек телефона.
Пък дори и да го обявят в най свински намерения. :)

Забелязала ли си как се държат твоите юнаци в крайна ситуация спрямо теб? Щото там е истината и характера на човека.

Иначе за "усвинването" никога не е късно. Във всяка една форма, както за мъжете тъка и за дамите.

"Хубавите прасета пък похапвали всякакви ябълки... "
Егор

| 28/06/2012 - 01:13 #23757

Много интересно ис преплела две тези в едно мнение.
Първото за прасетата и ябълките според мен се дължи на меркантилността на някои жени. Наистина има абсурдни връзки - ужасно красива жена с посредствен, груб и глупав мъж. Обикновено мъжът обаче е доста богат. От друга страна "нормалните" мъже наистина нямат тази смелост (или нахалство) да заговарят красивите жени. От трета хората забелязваме и запомняме по-лесно изключенията така, че тези връзки без да са прекалено много се набиват на очи и се дават за пример...
Втората част - по описанието изглежда, че си е някаква форма на депресия. Случва се често, особено при преминаване от един етап на живота към друг. Моят съвет е да отидеш на море :). Стоенето на слънце генерира вещества, които правят хората щастливи. Отделно настроенито по морето е винаги отлично и ще се "заразиш" лесно :).

Поздрав и успех.

| 27/06/2012 - 23:45 #23756

Велоколепно есе, чудесно развита теза!
Желая ти скоро "момиче като теб" да си
върне усещането за "ябълка".
Успех

| 27/06/2012 - 20:56 #23749

Ами какво да ти кажа, и аз съм на същото дередже М19 съм. Не съм от високата класа и като видя някоя натокана мацка просто, не си правя труда да я свалям. Личът си по облекло, поведение МПСта и прочее. Като момче мога да кажа, че определено има едно такова стеснение при първия разговор с умно и красиво момиче. Нещо като страх да не бъдеш отхвърлен пще веднага. Класата майната й. Важното е да си човек! Най - красивото е невидимо за очите! Поздрави!

| 30/06/2012 - 13:07 #23858

Пич говори така ама след 10 години...

| 27/06/2012 - 20:55 #23748

Мисля, че с възрастта хората престават да общуват толкова. Виждам го по познатите си. Аз точно на 23 престанах (сега съм на 32), а имах близки приятелства.

Освен това точно по това време, след една нещастна връзка повече не се влюбих. Правя секс, но вече няма любов, дълбоки отношения, желание да общувам. Прекъснах и приятелствата си с всички останали, затворих се. Аз съм мъж, впрочем, и ми е интересно да видя подобен случай и с жена. Може да е изтощение от това, че си се раздал. Не знам.

Публикувай нов коментар

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
    _   _    ___     _____ 
____ | | __ | |__ / _ \ ___ |___ /
|_ / | |/ / | '_ \ | (_) | / __| |_ \
/ / | < | |_) | \__, | \__ \ ___) |
/___| |_|\_\ |_.__/ /_/ |___/ |____/
Enter the code depicted in ASCII art style.